Hírek Helyi hírek Normál helyi Termálberuházásról volt szó a TV-ben

Termálberuházásról volt szó a TV-ben

Pécelről, a termál-beruházásról illetve az annak kapcsán kialakult jogi csatáról volt szó kedd este az ATV-ben. A TV ügyvédje című műsorban megszólalt a polgármester is. Részletesen körbejárták az OAK Quality Kft. mint beruházó és az Önkormányzat közti konfliktust.

 

A jogi műsorba a kifzetetlen alvállalkozói számlák miatt került a történet. A beruházás tavaly szeptember óta áll, több vállalkozó nem kapta meg az elvégzett munkája után járó díjazást. A kivitelező Oak Quality Kft. szerint a kivitelezés azért állt le, mert az önkormányzat nem adja meg a szükséges engedélyeket, illetve perben is állnak.

Korabeli hír

Termálfürdő és lakópark épül Pécelen a város mellett talált melegvizű kút hasznosítására, az 565 millió forintos terv megvalósítására megállapodást írt alá az önkormányzat a beruházóval - közölte a Pest megyei város polgármestere pénteken az MTI-vel.

Benkovics Gyula (MSZP) elmondta, hogy a néhány évvel ezelőtt végzett fúrás nyomán 650 méter mélységben 32 fokos vizet találtak, s a kútból percenként 250 liter vizet lehet a felszínre hozni. Az önkormányzat versenytárgyalást írt ki a tulajdonában lévő, a kút körül fekvő 17 hektárnyi, külterületi szántó besorolású területre. hirdetés

A nyertes társaság a terv szerint két hektáron látvány-termálfürdőt épít wellness központtal, nagy medencékkel. Mellette sportpálya, óvoda, egy bevásárló centrum kap majd helyet és 500 lakás részére parcellákat alakítanak ki. Itt nem csak a leendő lakók juthatnak emelt szintű szolgáltatásokhoz, de a város olyan új fürdővel, szabadidő központtal gyarapodik, ami által javulhat a péceliek életminősége.

Az elképzelések között szerepel, hogy a termálfürdő a Ferihegyi repülőtér tranzit utasainak is rendelkezésére áll majd, ugyanis a nemrég átadott M0-ás körgyűrű szakasz jóvoltából innen a repülőtér 10 perc autózással elérhető - mondta a polgármester.

A termálfürdő és lakópark építése az előkészületek után 2010-ben kezdődik és három éven belül készül el - közölte Benkovics Gyula.

Forrás: MFOR, 2008. november 28.

Kétségtelen, hogy 2010. novemberében a testület kezdeményezte az Oak Quality-vel szemben a jogi eljárások megindítását. A polgármester álláspontja szerint az ingatlan értékesítése, a szerződések többszöri módosítása (folyamatos könnyítések a vállalkozó felé) jogi szempontból vitathatóak. A vételár ellentételezése az önkormányzati intézmények számára nyújtott étkeztetési szolgáltatással pedig nem is tükrözi a piaci árakat.

A műsorban a polgármester és az Oak Quality Kft képviselője beszámolt egy megegyezésről (feljegyzésről), amely szerint az önkormányzat - feltételekhez kötött módon - visszavásárolja az érintett ingatlant.

A műsorvezető hosszas jogi procedúrát prognosztizált.

A műsor ezen a linken tekinthető meg. (a 20. perctől van szó Pécelről)

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2020. Július 05., Vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!