Hírek Helyi hírek Normál helyi Korong Kutya Kupa Pécelen

Korong Kutya Kupa Pécelen

Szombaton tartották az I. Péceli Korong Kutya Kupa rendezvényt. A magyar bajnokság egyik állomása, egyben zárófordulójának Pécel adott otthont. Az időjárás kegyes volt, bár délelőtt a felhős és hűvös idő miatt kevesebben látogatták meg a rendezvényt.

Szeptember 15-én egész napos, pörgő program keretében lehetett "repülő" kutyákat nézni. A versenyre több tucat versenyző nevezett. Képzettség szerint három osztályban indulhattak a versenyzők a kutyákkal.

A program korán reggel, 7 órakor a regisztrációval kezdődött, és kora este öt óráig lehetett nézni a kutyák látványos produkcióit.

Az eredményeket és összegyűjtött pontokat itt lehet böngészni.


Gál Zsuzsa beszámolója:

Rekordszámú induló az I. Pécel Korong Kutya Kupán
101 regisztrált párossal zajlott 2012. szeptember 15-én szombaton, az I. Pécel Korong Kutya Kupa a Spartacus Sportpályán.  Azon túl, hogy ez a rendezvény a Royal Dogsport péceli Kutyaiskola első saját szervezésű illetve rendezésű kutyás frisbee versenye volt , egyben a Hungarian Flying Saucers – Tápfutár UFO DiscDog Tour befejező állomása  is lett.

A péceli kutyaiskola kis létszámú vezetőségének közel 3 hónap megfeszített tempóban történő intézkedés ,szervezés és a lehetséges támogatókkal folytatott tárgyalásokat követően, 19 szponzor segítségével született meg az I. Pécel Korong Kutya Kupa. Nem készültünk nagy rohamra, az előző években bevett nevezési létszámokból kiindulva, de ami a nevezési felhívás meghirdetése után történt, azt álmomban sem gondoltam volna. Fénysebességgel érkeztek a nevezések egymás után, iskoláról iskolára. Napi szinten tudósítottam a számokat a verseny facebook oldalán mert ilyen tempót én még nem láttam. A nevezési határidő bekövetkezte előtt már izgatottan számoltuk a jelentkezőket, hogy elérjük e a bűvös számot vagy sem, de a verseny előtt 2 héttel, a nevezések lezártakor, elértük a több mint 100 nevezőt. A verseny előtti este már igen sok segítő kezet kaptunk iskolánk tagjaitól, akikkel felépítettük a pályát a másnapi kezdéshez, nem beszélve a verseny ideje alatt szorgoskodó segítőinkről, melyet ezúton is köszönök nekik.

Az idő nem nagyon kedvezett a másnap reggel 7 órás induláskor. Szemerkélő eső, hideg, fáradság és kis csúszás a kezdésben. De ahogy érkeztek az emberek és a kutyák, ahogy a verseny elkezdődött úgy oldódott a hangulat és a feszültség is. A párosoknak 5 különböző versenyszámban volt lehetőségük játszani. Freestyle ( zenére bemutatott kűr), Toss & Catch ( pontgyűjtős távolsági futam), Paralell Time Trial ( időre menő távolsági futam), Pairs Toss & Catch (pontgyűjtős távolsági futam, 2 ember dob 1 kutyának felváltva) és Humán Toss & Catch (pontgyűjtős távolsági futam, ahol a páros egyik fele a dobó másik fele a „kutya”) Ezeken a futamokon belül pedig kezdő, középhaladó, haladó és gyermek kategóriák szerint indulhattak a játékosok. A verseny 2 pályán zajlott párhuzamosan, hogy az időt minél jobban ki tudjuk használni, és ne kelljen a versenyzőknek sok időt várakozással tölteni. A verseny ideje alatt a nézőket, családtagokat, látogatókat különböző színes programok várták a kispályán, ahol volt pónin lovaglás, ugrálóvár, vattacukor, büfé, árusok stb., melyek még jobban hozzájárultak  a jó hangulathoz . A szervezők ebédre a versenyzők számára igazi bográcsos paprikás krumplit biztosítottak, melyből azért jutott a lelkes közönségnek is. Ebédszünetben a freestyle frisbee világbajnok Major Balázs Milán bemutatóját élvezhette a közönség.

A rendezvény  különlegessége volt, hogy a gyermek kategóriában nevezési díj gyanánt az induló gyerekeknek egy saját készítésű művel kellett jelentkezni, melyet a helyszínen adtak át nekünk. A nap folyamán közel 266 futamot láthattak és izgulhattak végig a jelenlévők melyeket a 2 pályán 7 bíró vezényelt le. Délutánra szép, napos, ámde erős széllel érkezett a jobb idő, ám ez sem szegte a kedvét senkinek. A humán játékban elindult párosok, igen jó hangulatban játszhatták végig futamaikat, ezzel nagyon vidám pillanatokat szerezve a többieknek illetve a nézőknek is. Az 1 perces futam alatt rájöttünk, hogy a gazdik állóképessége igen csak hagy némi kívánni valót maga után. Az I. Pécel Korong Kutya Kupa  eredményhirdetése után a teljes UFO sorozat végeredménye is kihirdetésre került, melyek befejezése után egy kis meglepetéssel kedveskedtünk a résztvevőknek.

Ezt annak emlékére gondoltuk ki, hogy Magyarországi viszonylatban még nem indultak ennyien itthon kutyás frisbee versenyen, illetve, hogy a hazai kutyafrisbeevel foglalkozó iskolák mindegyike képviseltette magát ezen a rendezvényen. Ezen  ötletre alapozva, a támogató cukrászdától kaptunk  egy több mint 100 szeletes tortát, melynek tetején a verseny és a versenyen résztvevő kutyaiskolák logója szerepelt.

Ezzel és egy csoportképpel szerettük volna megköszönni, hogy ennyien részt vettek, eljöttek és együtt játszottak velünk!

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2020. Január 23., Csütörtök, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!