Hírek Helyi hírek Normál helyi Elképzelések a Hivatal költözéséről

Elképzelések a Hivatal költözéséről

A május 30-ai testületi ülésen napirendi pontként szerepel a Katasztrófavédelem péceli Oktatási Központjának megvásárlásának terve. Az előterjesztés szerint a Szent Imre körútról megközelíthető ingatlan az önkormányzati intézmények mellett játszótérnek, közösségi térnek is helyet adhatna. 248 millióért most megvásárolható.

A Katasztrófavédelem több mint két hektáron elterülő péceli épülete jelenleg tanfolyamok és különböző rendezvények tartására alkalmas, tantermekkel, számítógépes és olvasóteremmel, oktatási kabinettel, kollégiumi szobákkal (96 fő elhelyezésére alkalmas), étkezővel, színházteremmel rendelkezik. A Belügyminisztérium még tavaly döntött úgy, hogy a szétszórtan megtalálható oktatási intézményeket összevonja, így a péceli telket és három épületből álló ingatlancsoportot értékesíti. A tervek szerint Piliscsabán épül meg az új oktatási központ.

Szöllősi Ferenci polgármester először a február 28-ai testületi ülésen beszélt a képviselőknek az épület értékesítésével kapcsolatos elképzeléséről. "Megkezdődött egy olyan tárgyalás sorozat, ahol lehetőségünk lenne a Katasztrófavédelem teljes területének és épületének a megszerzésére 260 millió Ft-os áron." - olvasható az ülésről készült jegyzőkönyvben.

Az Oktatási Központ Pécelen

Márciusban további előrehaladásról számolt be a polgármester: "Folyamatos egyeztetésben vagyok a Katasztrófavédelemmel az Oktatási Központ miatt. Több bankkal volt már megelőző megbeszélésem, hogy hogyan biztosítanák ennek a költségeit."

A májusi előterjesztés szerint az értékbecslés alapján 405 millió forint forgalmi értékű ingatlant 248 millió forintért vásárolná meg az önkormányzat. A pénzt részben a tavaly előkészített, önkormányzati iskolák és óvodák energetikai felújítását célzó pályázat, költségvetésben már elkülönített önerejéből (100 millió forint) és részben "banki finanszírozás útján kívánják" biztosítani.

További izgalmas témák a május 30-ai testületi ülésről itt érhetők el. Az ülés után 18 órától közmeghallgatás a Szemerében.

Fotó: kok.katasztrofavedelem.hu

{jcomments on}

 


pécelinfo.hu  hírek
Ma 2021. Július 30., Péntek, Judit és Xénia napja van. Holnap Oszkár napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!