Hírek Magazin Bemutatjuk: Monte Vigo Szabadidő Centrum

Bemutatjuk: Monte Vigo Szabadidő Centrum

Monte Vigo PécelA festői péceli dombok lábainál üzemeltetik a “Monte Vigo Szabadidő Centrumot”, mely lovardájával és quad technikai pályáival 5 éves kortól felnőtt korig mindenkinek maradandó élményt kínálnak.

Célja: az aktív pihenés, felfrissülés.
A játék egész életünket végigkísérő tevékenység: játszik a gyermek és játszik a felnőtt is.
 
A játéknak komoly funkciója van életünkben, nem idő kérdése és nem felesleges időtöltés a felnőttek számára sem! A szabadidős, illetve tömegsport tevékenység a szórakozás egyik formája, így az egészséges életmód eleme, szerepe van a személyiség kibontakoztatásában, felszabadítja az energiát, feszültségcsökkentő hatású.
 
Montevigo 1.
Montevigo 1. Montevigo 1.
Montevigo 2.
Montevigo 2. Montevigo 2.
Montevigo 3.
Montevigo 3. Montevigo 3.
 

Lovaglás

 
Pécel Monte Vigo
A lóval való találkozás egy életre meghatározó élmény lehet, soha nem késő elkezdeni! Még él a magyarság lovas nemzet mítosza, bár sokkal kevesebben tudnak lovagolni ma Magyarországon, mint Nyugat-Európa más országaiban. Szinte nincs még egy nép, amely történelme, kultúrája ennyire összefonódott volna a lóval.
 
Elidegenedett világunkban egyre nagyobb az igény a természethez való visszatalálásra. Ennek legkiválóbb társa lehet a ló. 
A lovaglás abban különbözik döntően a többi sportágtól, hogy eszköze és sporttársa is élő, gondolkodó lény: a ló.
 
A lovaglás az egyik legszebb szívet-lelket felüdítő terepsport.
Az ember felfrissülését, munkavégző-képességének újratermelését, az igényesen megélt, minőségi élet megteremtését szolgálja.
 
A szabadidő centrum területén 1000 nm-es, fedett lovarda áll a sportolni vágyók rendelkezésére, hogy a kontinentális éghajlat változásai ellenére is, egész évben zavartalanul hódolhassanak kedvtelésüknek. A festői péceli dombok között mindenki a tudásának legmegfelelőbb terepen alkalmazhatja a lovarda négyszögben tanultakat.
A Monte Vigo Szabadidő Centrumban lovas oktatással, iskola-rendszerű lovaglással, versenyre való felkészítéssel, tereplovaglás lehetőségével várjuk érdeklődőinket.
 
A lovas udvarban a lóápolás, lótartás rejtelmeibe is betekinthetnek.
 
Montevigo 1.
Montevigo 1. Montevigo 1.
Montevigo 2.
Montevigo 2. Montevigo 2.
Montevigo 3.
Montevigo 3. Montevigo 3.
  

Táborozás  

Az iskolai feszített tempó után a napi játékokat sokrétű, élményközpontú személyiségfejlesztéssel, a gyerekek egyéni fejlettségéhez igazodó, a differenciált bánásmód elve alapján valósítják meg, természetes környezetben.
A környezet alatt már régen nem csupán a minket körülvevő természeti környezetet értjük, egyre nagyobb szerepet kap a társadalmi és technikai környezetben való eligazodás képessége is.
 
Táboruk ars poeticája: óvd és védd a természetet, ismerd meg természeti, társadalmi, technikai környezetedet és alkalmazd a kommunikáció különböző formáit: élj teljes életet!

A tábor tervezett programjai:
 • Ismerkedés a lovaglással (mindennapos oktatással)
 • Ismerkedés a quaddal (mindennapos oktatással)
 • Lovas vagy quad kaland túrák a péceli vadregényes dombok között
 • Izgalmas sor- és csapatversenyek
 • Lovas kocsikázás
 • Vízi csata
 • Számháború
 • Kvíz és ügyességi játékok 
 • Íjászkodás
 • Kézműves foglalkozások
A gyermekeket quad és lovas oktatók vezetik be az ismeretekbe, a foglalkozások sokszínűségét szakképzett animátorok (programszervező és lebonyolítók) garantálják.
A táborba: 6-15 éves korú, természetet és mozgást kedvelő, de a mai technikától sem idegenkedő gyermekek jelentkezését várják.
 
Montevigo 1.
Montevigo 1. Montevigo 1.
Montevigo 2.
Montevigo 2. Montevigo 2.
Montevigo 3.
Montevigo 3. Montevigo 3.
  

Rendezvények

Szinte egész életünk, szabadidőnk nagy része családi és baráti események köré épül. Függetlenül attól, hogy egyedülállóak, vagy családosok vagyunk, fiatalok, vagy idősek, körbevesznek bennünket a különböző családi és baráti események.
A Szabadidő Centrumban a család, ismerősök, barátok körének nagyságától függően, és az esemény jellegét figyelembe véve szerveznek kisebb-nagyobb családi-baráti összejöveteleket.
 
Leggyakrabban előforduló családi rendezvények:
 • Születésnap (születésnapi buli, gyerekzsúr) party
 • Névnap,
 • Házassági évforduló, ezüstlakodalom, aranylakodalom
 • Ballagás
 • Eljegyzés
 • Esküvő
 
Az összes kép megtekinthető itt a galériánkban!
További információ a Szabadidő Centrumól a honlapjukon
pécelinfo.hu hírek
Ma 2022. Május 20., Péntek, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!