Programok Egyéb programok Mesekiállítás Pécelen

Mesekiállítás Pécelen

Ezúton szeretnénk meghívni minden Kicsit és Nagyot, Megyeri János péceli szobrászművész mesekiállítására 2015. december 14-18-ig Pécelen, a PIOK aulába (2119 Pécel, Kossuth tér. 7.).

A mesefigurák itt lesznek veletek egészen a "Legyél Te is Angyalka" rendezvény végéig!


Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom-Pom, Süsü a sárkány, és még nagyon-nagyon sokáig sorolhatnánk társaikat! Ők Csukás István halhatatlan mesefigurái.

Méltán mondhatjuk, hogy a Mesebirodalom "Örök Darabjai", akiken valóban nem fog az idő vasfoga. Megszületésük óta immár több, mint negyven év telt el, de gyermekeink számára még ma is éppen olyan kedves és létező figurák, mint amilyeneknek mi, mai felnőttek éltük meg egykor, gyermekkorunkban.E csodás mesebeli főszereplők "Süsü és Barátai" címen ezen kiállítás keretében "teljes embernagyságban", most a valóságban is megjelennek, kilépve a mesekönyvek, mesefilmek világából. A Kossuth-, Prima Primissima-, József Attila-  díjjal és a még számos egyéb szakmai nívós elismeréssel kitüntetett kortárs magyar író, költő és esszéíró figuráit Megyeri János szobrászművész kelti újra életre tárlatában a Csukás István országos utazó kiállítás keretében.A művész által megalkotott egyedi mesevilág öt jelenetből áll, amely több mint 10 nagyméretű figurát mutat be az érdeklődőknek a már jól ismert mesékből úgy, ahogyan ezt még máshol sehol sem láthatták az országban!

Az életre kelt mesehősök Balatonszárszóról indultak hódító útjukra Csukás István pártfogásával, s a közeljövőben az ország számos pontján is bemutatkoznak a nagyközönség előtt mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek örömére.

Megyeri János honlapja: http://www.megyerijanos.com/
A rendezvény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/541130532720846/

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2021. Február 28., Vasárnap, Elemér napja van. Holnap Albin napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés