Programok Egyéb programok Rendszerváltások hullámvasútján

Rendszerváltások hullámvasútján

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság/Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja 2018. február 13-án (kedd) tartandó összejövetelére.


Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház (Pécel, Isaszegi út 3.), kezdete 18 óra.

Vendégünk: Dr. Szerencsés Károly habilitált egyetemi docens.

Előadásának címe:

„Rendszerváltások hullámvasútján” – a XX. század magyar történetének vitás kérdései.

Dr. Szerencsés Károly az Eötvös Loránd Tudományegyetem Új- és Jelenkori Magyar Történeti Tanszékének méltán népszerű tanára, aki bátran nyúl a XX. század sorsfordító történelmi kérdéseihez, s képes arra, amire manapság nem túl sokan: az ellenérdekelt felek nézőpontját tiszteletben tartva, tárgyilagosan mutatja be a történteket. Az egyetemi oktatás mellett rendszeresen tart előadásokat különböző hazai és határon túli közösségek meghívására. Aktív publikációs tevékenységet folytat: 20 kötete, 25 tanulmánya és csaknem félszáz cikke jelent meg. Fontosnak tartja a tudományos ismeretterjesztést, ennek keretében főleg a televíziós munkát.

Szerzőtársa több televíziós sorozatnak, mint például az „Elátkozott XX. század” című 12 részes munkának. Legfontosabb feladatának a magyar nemzeti tudat újbóli megerősítését tartja. Ehhez a maga eszközeivel – a történelemtudomány mellett az irodalom, a kultúra segítségével – kíván hozzájárulni. Ennek során nagy sikert értek el irodalmi művei, melyek révén kiérdemelte a Magyar Írók Egyesületének 2007. évi Nagydíját.

Komoly visszhangot váltott ki e két nemzetfenntartó erő ötvözésével született „Még nem késő” című televíziós sorozat, melynek alkotótársa volt Gyurkovics Tibor és Földesi Margit mellett. A cím egyben arc poeticájává is vált. Szerencsés Károly Széchenyi Istvánnal vallja: „A múlt elesett hatalmunkból, de a jövendőnek urai vagyunk.”

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2021. Április 17., Szombat, Rudolf napja van. Holnap Andrea és Ilma napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés