Hírek Helyi hírek Kiemelt helyi Szorítsunk a péceli gyerekeknek!

Szorítsunk a péceli gyerekeknek!

2018. augusztus 16-án kezdődik az az öt napos, rangos nemzetközi kórusfesztivál, amelyre a Szilágyiné Szalai Zsuzsa vezette Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus is meghívást kapott.

A világ minden tájáról – a teljesség igénye nélkül: Dél-Afirkából, Oroszországból, Kínából, Dél-Koreából és több európai országból – érkeznek profi és világszinten elismert kórusok Nyíregyházára (a részletes program itt érhető el: http://www.cantemus.hu/cantemus/fesztival/).

Magyarországról csak két kórust választottak be a fellépők sorába, köztük a péceli Rutafa kórus formációt. A gyerekek sokat készültek az elmúlt napokban, hogy sikerrel szerepeljenek a versenyben, de a kemény próbák mellett jutott idő kertmozizásra, csapatépítő játékokra is. Hatalmas kihívás előtt áll a “csapat", de már az siker, hogy a szakma által elismert legnagyobbakkal szerepelhetnek egy "mezőnyben”.

A részvétel költségeinek egy jelentős részét a 2119 Egyesület szervezésében tartott jótékonysági bálon szerzett támogatásokból tudta fedezni a kórus.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!