Hírek Helyi hírek Normál helyi Havi 1.519.783 Ft, plusz áfa

Havi 1.519.783 Ft, plusz áfa

Nagy port vert fel az agglomerációs települések körében Tarlós István december 12-ei nyilatkozata, miszerint tarthatatlan, hogy sok település igénybe veszi a BKV szolgáltatásait, de azért nem fizet. Pápai Mihály a Fővárosi Agglomerációs Önkormányzati Társulás elnöke közleményt adott ki. Pécel egyébként a címben meghatározott összeget fizeti havonta a szolgáltatásért.

 

2011. december 12-én Tarlós István, Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. A beszélgetés során sok más téma mellett szóba került a BKV helyzete, a járatok finanszírozása. Tarlós István tarthatatlannak nevezte azt az állapotot, hogy Pest megye, és különösen az agglomeráció települései igénybe veszik többek között a BKV szolgáltatásait is, azonban soha semmiért egy fillért sem fizetnek. - áll Pápai közleményében.

A FAÖT elnöke így folytatja: A Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT) 17 tagtelepülése nevében fel szeretnénk hívni Tarlós István főpolgármester úr figyelmét arra, hogy a FAÖT tagjai közül is több fizet a BKV szolgáltatásaiért. Törökbálint például évi 150 millió, Nagykovácsi 17 millió, míg Diósd több mint 15 millió forinttal járul hozzá a BKV költségvetéséhez. Gyál 2004 óta fizet a szolgáltatásért, jelenleg éves szinten 67,2 millió forintot. Mindemellett ugyancsak fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a 2006-os járatátszervezésnek köszönhetően – amikor egyes BKV-járatok végállomása Gyálra került – megszűnt Pestszentimre Központ, mint tömegközlekedési csomópont. Ezzel Budapest XVIII. kerülete egy régi problémájától szabadult meg, hiszen folyamatosan gondot jelentettek az itt lévő kisebb üzletek, talponállók, és azok vendégköre, valamint a nagy forgalom miatt állandóan szemetes, koszos környék.

Mindezek fényében tisztelettel megkérjük Tarlós István főpolgármester urat álláspontja felülvizsgálatára - fogalmaz Pápai Mihály.

Pécel város önkormányzata 2011-ben 1.466.972 Ft plusz áfát, 2012-ben pedig a - BKV által meghatározott összeg szerint - 1.519.783 Ft plusz áfát fizet a szolgáltatásért. A közszolgáltatási szerződést a város egyébként még 2004. december 14-én kötötte a szolgáltatóval.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!