Hírek Helyi hírek Normál helyi Döntött a testület a díszpolgári címről

Döntött a testület a díszpolgári címről

A péceli képviselő testület döntött a 2012. évi díszpolgári címről és Pécelért díjról. Idén Almási László, az 56-os forradalom aktív résztvevője kapta a "Pécel Város Díszpolgára" kitüntetést, míg Kalmár Csaba karate edző Pécelért díjban részesült. Az ünnepélyes átadó augusztus 20-án lesz.

Ki kaphat

A „Pécel Város Díszpolgára" cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki életművével, kiemelkedő teljesítményével hozzájárult Pécel fejlődéséhez, kulturális és anyagi gyarapodásához, vagy Pécel város számára országosan illetve nemzetközi viszonylatban elismerést szerzett, és példamutató emberi magatartása alapján köztiszteletben áll.

A díszpolgári cím adományozására javaslatot tehetnek: a képviselő-testület tagjai, állandó bizottságai, bármelyik helyi társadalmi szervezet, vagy legalább 100 péceli választópolgár, közös akarattal.

id. Almási László - Díszpolgár

1938-ban született, 1956-ban Rákoscsabán és a főváros több pontján részt vett a szovjetekkel szembeni ellenállásban. A forradalomban való részvételért 5 évre ítélték. Vitéz g. Almási László kp. székkapitány a péceli bejegyzésű 1956-os Katonai Hagyományőrző Egylet vezetője. Almási Lászlóval készült interjú: Egy pesti srác a forradalomban (videó)

Kalmár Csaba - Pécelért díj

Csaba 30 éve űzi a Kyokushin karatét és 1989-óta tart Pécelen edzéseket. Az elmúlt bő húsz évben rengeteg fiatal tehetség került ki a kezei közül, akik a sportban minden elérhető célt teljesítettek. Kalmár Csabáról korábban itt írtunk.

Korábbi díjazottak

2011-ben Némethy Mária, az ESE vezetője kapta meg a kitüntetést. Kapronczai Zoltánné és Dr. Berek Lajos Pécelért díjat vehetettek át. Némethy Mária később - indoklás  nélkül - visszaadta a díszpolgári címet. Korábbi díjazottak.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Április 26., Péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!