Hírek Helyi hírek Normál helyi Budakeszi önkormányzata sem tudott a busz-váltásról

Budakeszi önkormányzata sem tudott a busz-váltásról

A Budakeszi Önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a város vezetőit nem értesítették az elővárosi buszok átadásáról. Információink szerint a péceli önkormányzatot sem tájékoztatták a májusi átállásról.

Január 3-án reggel írtunk először arról, hogy a Volánbusz Zrt. átveszi a BKK városhatárt átlépő járatainak üzemeltetését. Délután és másnap már az országos sajtó is tele volt a hírrel, illetve a tárca közleményével. Úgy tudjuk a péceli önkormányzatot is váratlanul érte a hír, a decemberi egyeztetéseken nem került szóba az üzemeltető-váltás.

Ahogy az várható volt, az agglomerációs települések vezetői hangot is adtak felháborodásuknak. A Budakeszi önkormányzat egy közleményt juttatott el az MTI-hez.

"A szaktárca véglegesnek tűnő döntéséről ugyanakkor önkormányzatunk nem kapott semmiféle előzetes értesítést, arról mi is a sajtóból, valamint az illetékes államtitkárság 2013. január 4-én megjelent közleményéből szereztünk tudomást, ezért nekünk sem volt módunk korábban tájékoztatni erről Budakeszi lakosságát. A döntés hátteréről, részleteiről tájékoztatást kértünk az érintettektől." - olvasható a január 7-én megjelent közleményben.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!