Hírek Helyi hírek Normál helyi Tarlós: sikerült tisztázni a helyzetet

Tarlós: sikerült tisztázni a helyzetet

Tegnap közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal, amelyben részletezik az NFM és a főpolgármester találkozójának részleteit. A főváros szerint az utazóközönség semmit nem fog észrevenni a változásból. A sarokpontokban megállapodtak, de a konkrét tárgyalások csak most kezdődnek. Frissítve.

A Főpolgármesteri Hivatal és a BKK képviselői január 10-én tárgyalásokat folytattak az NFM képviselőivel az agglomerációs járatok átszervezéséről. A főváros tegnapi közleménye szerint "sikerült tisztázni az elővárosi közlekedés ügyében a helyzetet. Garanciákat kaptam, hogy az utazóközönség semmit nem fog megérezni abból, ha a Volánbusz átvesz egyes agglomerációs BKV-járatokat, a továbbiakban is csak egyféle bérletre lesz szükség. A sárga buszok Budapesten belül is minden megállót érinteni fognak, és a HÉV-ek is közlekedni fognak a budapesti városhatáron túlra".

Január 10-én késő délután a péceli önkormányzat is kapott tájékoztató levelet a fejleményekről. Ebben a BKK kifejti, hogy a tárgyaláson bemutatta azokat a szempontokat, amiket feltétlenül érvényesíteni kell az átállással. Ezek a következők:

  • az egységes, a fővárosi, a helyközi és a környéki települési helyi igényeket is integráltan kiszolgáló menetrend,
  • a fölöslegesen párhuzamosan indítandó járatok elkerülése,
  • az egységes utastájékoztatás megvalósítása, az egységes forgalomirányítás megvalósítása,
  • a vonzó menetrendi kínálat fenntartása,
  • a lakosság számára a jelenlegi árszintet, kedvezményi formákat és viszonylati hozzáférést biztosító,
  • egységes tarifák alkalmazása,
  • a közlekedésszervezői munka integrációja, ebben az együttműködés fejlesztése.

A levélben hangsúlyozzák, hogy még mindig van sok nyitott kérdés és a tárgyalások csak most kezdődnek. "Fontos eredmény, hogy a fenti szakmai, utaskiszolgálási célrendszert sikerült elfogadtatni, az aggályokat megértetni, az utasbarát kiszolgáláshoz szükséges szakmai feladatokban egyetértésre jutni. A továbbiak azon múlnak, hogy a működtetés jogi és finanszírozási kérdéseivel kapcsolatosan a Felek hogyan tudják megkezdeni, illetve eredményesen lefolytatni a tárgyalásokat." - olvasható a levélben.

Frissítve: Információnk szerint az agglomerációs települések polgármesterei is kezdeményeztek hasonló egyeztetést a törökbálinti városvezetés felvetésére. A találkozó jövő héten vagy azt követő héten lesz.

Korábbi írásaink a témában:

- Sok morcos ember a 169-es miatt

- A BKK visszavág: tülekedés a buszok körül

- A Volánbusz veheti át a 169-es járatot

- A Budakeszi önkormányzat sem tudott a busz-váltásról

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 13., Csütörtök, Antal és Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!