Hírek Helyi hírek Normál helyi Elindult a nagy utazás!

Elindult a nagy utazás!

2016. július 31-én reggel útnak indult Cseuz Laci bácsi, hogy elkerékpározzon Rióba, az Olimpiára! Zsinórban ez a 7. Olimpia, amire elteker. FOLYAMATOSAN FRISSÍTETT ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ!

 

2016. 07. 31.

A Péceli Túrakerékpárosok, a Pécel Dojo karatésai, a Péceli Természetjáró és Futóklub, a Péceli Párducok és az önkormányzat képviselői, barátok, ismerősök együtt kísértük ki Pécel széléig. Jó utat Lacibá!

RTL Klubon az indulás: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/biciklivel-megy-a-rioi-olimpiara2016. 07. 31.

"166 km után Győrt elhagyva Abdán éjszakázom egy vendégházban kedvezménnyel (5000 ft.). Minden rendben! Holnap 6-kor ébresztő!"

"Az első 92 km után a tatai Fapumában 3 palacsinta és egy kóla erejét magához véve további 74 km letekerése után Abdán tölti megérdemelt pihenőjét. Az esők, viharok elkerülték, pedig hol előtte, hol mögötte csattogott, néhol pusztított (pl Komárom). A további útját reggel folytatja, immár a sógorok földjén, a Duna mentén. Sajnos nem mindig tudjuk ilyen pontosan követni utazását, de remélem nem marad adós a bejelentkezésekkel.
Hátszéllel kísért jó tekerést neki egész útján!"


Mauthausenig jutott, ami 165 km-es út volt, így túljutott az első 500 km-n. Jól jön az esti pihenő! A mai 3. napon is korán indult a tekerés. Krems környékén megszólították ismerősök Pécelről, (bár Laci bácsi nem tudta ki az, ezért bocsi feléjük) akik további jó utat kívántak. A Duna északi oldalán haladt, ismét igazi szép bringás időben. Ugyan kicsit hosszabb, kicsit emekedőebb, de szebb a táj. Még egy hajóról is üdvözölték. Lehet, hogy a reggeli ismerősök? Laci bácsi híradó!https://www.youtube.com/watch?v=HGnCLwEWb8Q

2016. 08. 01.

 

"A mai napon 171 km-t haladt célja felé. Reggeli indulása után Mosonmagyaróvárt elhagyva kb. 60km-t erős ellenszélben hasított, de legalább ma sem ázott meg. Ausztria területén Duna menti kerékpárúton szeli a kilométereket. Kisebb eltévedés után jelenleg Tulln város közelében tölti az éjszakát. Jól van és eddig tovább jutott, mint tervezte.
Esőmentes jó hátszelet Rióig!"


 


2016. 08. 02.

Véletlen találkozás! Fejes Zsolt Péceli Párduc jelentette, hogy ma reggel összefutott Laci bácsival Krems környékén a kerékpárúton! :)

"Jó reggelt Párducok! Itt Krems-nél nézem a reggeli forgalmat a kerékpárúton, hát kivel hoz össze a jó sors? Cseuz Laci bácsival! Jó volt látni, hogy már itt tart, és jó volt pár szót váltani vele. Persze a magyar lobogó a Pécel felirattal lengett a kerékpáron. "


"Ma Mauthausenig jutott, ami 165 km-es út volt, így túljutott az első 500 km-n. Jól jön az esti pihenő! A mai 3. napon is korán indult a tekerés. Krems környékén megszólították ismerősök Pécelről, (bár Laci bácsi nem tudta ki az, ezért bocsi feléjük) akik további jó utat kívántak.

A Duna északi oldalán haladt, ismét igazi szép bringás időben. Ugyan kicsit hosszabb, kicsit emekedőebb, de szebb a táj. Még egy hajóról is üdvözölték. Lehet, hogy a reggeli ismerősök? https://www.youtube.com/watch?v=HGnCLwEWb8Q

 


 

2016. 08. 03.

Laci bácsi kb. 100km terkerés után Passaunál átlépte a német határt. Kétszer kompolt a Dunán. Nehezen járt a helyes kerékpár úton, de azért mégis jó irányban halad. Jelenleg Plattling városában szállt meg, ahol reggelit is kap. Így jól kezdődhet a napja, teli gyomorral indulhat tovább.

A mai teljesítménye 177 km-es táv lett. A hangján azért érződött a fáradtság, remélhetően kipiheni magát. További jó utat!

 


 

2016. 08. 04.

A mai napon Plattling városából kiváló idő és jó út várta Laci bácsit. Egészen Regensburgig! Onnan sok emelkedővel tarkított útvonalon haladt Nürnberg írányába. 18 km-rel a város előtt egy régebbről már ismert panzióban sikerült megszállnia. Mai teljesítménye 165 km volt.

 


 

2016. 08. 05.

Az éjszakai vihar után a legutóbbi szállásáról reggel szemerkélő esőben indult. Szerencsére nem is tartott sokáig. Kb. 30-40 km.
Ez persze csak az Ö szintjén nem sok.
Sikeresen megérkezett a Majnához, és maga mögött hagyta Würzburgot. 18 km-re onnan egy térképen sem jelölt 8 házból álló kis településen szállásol.
A mai 6. napon 161 km tekeréssel teljesítette az első ezer kilométerét. További jó utat!


 

2016. 08. 06.

Előző Köckst-i szállást elhagyva Mainz felé haladt. A városon való áthaladás nem volt egyszerű. Fesztiválok (vasárnap lévén) miatt rengeteg terelés volt még a kerékpár utakon is. Idő és km többletet leszámítva viszont jól halad, szép kerékpáros időben. Jelenleg Koblenzet elhagyva Remagen településem éjszakázik, 161 km tekerés után.

 


 

2016. 08. 08.

Laci bácsi a Bonn-Köln-Leverkusen útvonalon haladt. Itt nem a legszebb a táj, és ráadásul sok terelés volt az úton. Volt amikor szinte visszafelé haladt Köln irányában. Végül Mönchengladbachig jutott. Itt sok idő és km után talált megfelelő szállást. Az időjárásra nem lehet eddig panasz, mert semmi zavaró nem volt az elmúlt 9 nap alatt. Ma is 161 km tekert, úgy tűnik ez alá nem adja. Túl van az 1500. km-en.

Mivel már igen közel van az első célhoz, így egy kicsit túrásra fogja Hollandia területén. Még minimum 3 napot akar tekerni, némi kerülőkkel. Hajrá!

 


 

2016. 08. 09.

Borongós, esős időben kelt útra reggel. Hamarosan Hollandiában tekert, hiszen már közel volt a határhoz. Eindhovenig ment, ahol kora délután szállást foglalt. Ma 97 km tekert. Mivel volt még idő, körbenézett a városban, ez további 25km volt. Különösen kellett figyelnie, hogy vissza is találjon a szállására. Holnap Hága felé fog elindulni.2016. 08. 10.

Eindhoveni városnézés volt a kezdő program. Az idjárás nem kedvezettt, mert esők jöttek mentek. Rotterdam felé sok kis településen halad, kiválóan kialakított kerékpár utakon. Látszik, hogy Hollandiában népszerű a bringázás. A sok kis település bejárásával 170 km tekerés után talált szállást Rotterdamban. Holnap már Den Haag érintésével indul Amsterdami irányába.

 


 

2016. 08. 11.

Rotterdamtól esőben folytatódott az út, Den Haag érintésével. Itt jutott idő megtekinteni mini maketteket. Amsterdamban már várták a régi barárok. Már nem először szállt meg náluk. A tervezetthez képest 2 nappal korábban érkezett, így több idő jut a pihenésre a repülés előtt. 131 km lett a mai teljesített táv. Pécel-Amsterdam útvonalon 1924 km távolságot tekert Laci bá. 2 nap pihenő jön, majd a repülés után jön a legnehezebb út, ami elviszi az Olimpia helyszínére.


 

2016. 08. 12.

Szeretettel köszöntök Mindenkit Amsterdamból! 1924 km utan megérkeztem a régi szentesi barátomhoz, Lehota András hegedűművészhez es nejehez, akik nagy örömmel fogadtak. Csaknem 3 napig élvezhetem vendégszeretetüket. A napi 160 km-es átlaggal elégedett lehetek. Az utam eddigi resze csaknem teljesen zavartalan volt.

Ugy érzem, hogy a fizikai állapotommal minden rendben, egészsegi problémám nem volt. Az utolsó nap kellemetlen esemenye volt, hogy az esővédővel ellátott kormanytáskám átázott, benne a tartalék mobilommal, ami így hasznalhatatlanná vált. Az itteni szerviz szerint javíthatatlan.

Remélem, hogy nem lesz rá szükség. A MOB-tól kapott esővédő ruházat sem bírta a tegnapi egésznapos esőt, ezért itt vettem egy tartalékot (olcsón).

Küldök néhány fényképet. Nem sok képet csináltam, mivel siettem kifelé. Braziliában és visszafelé Európában "fegyelmezettebb" leszek.

1. kép: Majna-part
2.-4. : Várak a Rajna mentén
5. Koblenz
6. Kerekpártárolás Eindhoven-ben
7. Den Haag - Északi tenger
8.-12. Madurodam (miniatűrök) - Den Haag
13. Ez is kerékpár!

Galéria itt!2016.08.14.

Amsterdam!
A kerékpár becsomagolva a nagy repülő útra. Pihenés is volt, amit a vendéglátók is nagyban segítettek. Ma este 8-kor indul a járat Sao Paulo irányába. Leszállás után csomagolás, szerelés jön. Majd következik az út legnehezebb 4 napja, az ismeretlenbe, Rióig. Ne feledje senki még az 5 óra időeltolódást sem, amire át kell álljon a szervezet.

Illetve ennyivel később fognak érkezni a hírek. Szerencsés utat, biztos megérkezést Laci bácsi!

 


 


2016.08.15.

Hajnali 4:25-kor ülök az amszterdami reptér egyik büféjében. Minden jól indult. Megkaptam a beszállókártyámat, leadtam a bicajt, kifizettem érte 100 eurót, vártam a beszállásra. A repülőm 1,5 órát késik, tehát a zürichi csatlakozást nem érem el. Megkérdeztem, hogy mi lesz velem, mire közölték, semmi, mert engem a Swissair áttett a Lufthansa járatára a tájékoztatásom nélkül. A nászom kezdett Pestről intézkedni Swissairrel.

Végül elismerték a hibájukat, de én csak délelőtt 10-kor indulok Sao Paulo-ba. Talán!!?? Tehát van egy kis izgalom, de nem kell értem aggódni! Az életben vannak ennél nagyobb gondok is. Persze kérdés, hogy időben érek-e Rióba? Hát majd igyekszem! Egyébként jól vagyok! Üdvözlet és puszi


 


2016.08.17.

Volt elég gondom, de nem írom meg, mert éjjel 11 van. Fáradt vagyok és álmos. 177 km-t tekertem, ebből csaknem 3 órát sötétben. Jó éjt!

 2016.08.18.

Cinti Cseuz-Maitinsky írta:
"Kedves Érdeklődők, az előbb beszeltem Apukámmal és minden rendben van. Hegyes terepen kb. 150 km-t tekert ma. Sajnos nincs telefonszolgáltatás, WI-FI még annyira sem. Elnézést kér, hogy nem tud jelentkezni. Keveset beszéltünk, de van szállás és ennivaló, holnap reggel 5-kor indul tovább."

 


 


2016.08.19.

Laci bácsi Rióban! Megérkezett de még a város másik oldalán van. Bizonytalan, hogy oda érkezik-e az öttusa versenyre. Erre is van jegye, talán a végére még jó lehet.

Majd délután már a lelátón:

 


 


2016. 08. 20.

Friss képek útközben: https://www.facebook.com/laszlo.cseuz/media_set?set=a.434960133212713.91715.100000961919293&type=3

 


 

2016. 08. 22.

Laci bá hazafelé tart! Ma elindult Rióból. Már 40 km haladt, amikor beszéltünk, és a nagyon forgalmas részen már át is haladt. Így a veszélyesebb részt letudta. Esőben indult el, ami a záró rendezvény alatt is esett. Most egy másik útvonalon halad Sao Paulo felé. Lesznek emelkedők, de rövidebbnek tűnik és talán látványban sem lesz utolsó. Minden ismerőst, barátot, üdvözölt!

 


 

2016. 08. 24.

Sao Paulo! Laci bácsi 3 nap tekerés után megérkezett a városba. Igyekezett, hiszen nem éppen kedvezőek a körülmények egy magányos vándornak ezen az úton. Az elmúlt 2 estét pl. olyan szálláson, motelban sikerült töltenie, amit nem éppen egyedül szoktak a foglalni. A 4 tv csatornából 3 felnőtt tartalmú, 1 hírek. A szobák tükrösek. Ennek ellenére szeretett kerékpárjával jót pihent. Út közben viszont nem történt semmi rossz esemény, így tulajdonképpen Braziliát kipipálta. Most a repülőtéren várja lehetőséget, hogy el tudja cserélni a repülőjegyét egy korábbi járatra, mert a tervezettnél sokkal korábban érkezett meg. Addig is megjutalmazta magát egy 315 g-os jégkrémmel, amit hűtő hiányában kénytelen lesz egyben elfogyasztani. Várhatjuk, mikor és milyen járattal tud elrepülni. És hová?

 


 

2016. 08. 25.

Sajnos csak nagyon sok pénzért tudtam volna hamarabb repülni, ezért négy napig Sao Paulo vendége vagyok. Igyekszem hasznosan eltölteni az időt. Elég jó szállodai szobám van, ahová a szálloda busza hozott el a reptérről. Persze ezzel is szerencsém volt, mert több órán keresztül bolyongtam a reptéren, amikor ugyanaz az ügynök talált meg, aki az Amszterdamból érkezéskor. Most egy kicsit segítségemre volt a kevés angol tudásom.

A brazil túrámat sikeresnek mondhatom. Remélem, hogy a Sao Paulo-i ráadás is örömet fog szerezni nekem. Legyetek jók, ha tudtok , amíg haza nem érek!

 

 


 

2016. 08. 26.

Van egy jó hírem! Itteni idő szerint 18.50-kor elindulok Európába. Ezért köszönet jár a lányomnak. Így persze semmit nem láttam Sao Paulo-ból, de nem bánom. Az biztos, hogy a korábbi terveknél hamarabb érek haza. Ezt csak Bécs környékén tudom pontosítani.

 


 


2016. 08. 29.

Laci bácsi a hosszú repülő út és amsterdami éjszakázás után szombat reggel ismét nyeregbe pattant.
193 km tekerés után, ahol a szállásfoglalás is nehézségekkel járt. Mindenhol telt ház, a este meg az utcán találta, de végül megoldódott.
Vasárnap ~ 160 km után már Németország területére érkezett, Kölnig jutott, itt is elég nehezen talált megfelelő szállást.
Egyébként rendben van, és jó erőben halad hazafelé. A Rajna mentén folytatja útját. Várhatóan a tervezettnél több nappal korábban megérkezhet!

 


 


2016. 08. 30.

Laci bácsinak nehezen indult a reggel.
Ő ugyan 7 órakor útra kész volt, de mit ér egy kerékpáros a bringája nélkül? Semmit.
Vendégmarasztaló szállásadója jól bezárta a járművet, nehogy elvesszen. Csak arra nem gondolt, hogy így a gazdája sem sokra (messzire) megy vele. 11 órakór már útnak is eredhetett. Volt ideje reggelizni, de még majdnem az ebéd is belefért.

Estig Koblenzet 15 km-el elhagyva Boppardig jutott. 140 km-t haladt.
Holnap folytatás tovább a Rajna mentén.


 


2016. 08. 31.

Vándorunk az elmúlt 2 napban Boppardtól Würtzburgig haladt, Aschaffenburg érintésével. Az útvonalon végig a Majna kanyargós partján haladt. Ez ugyan hosszabb útvonal, de biztonságosabb és szebb is mint az odafelé vezető útvonala. Hasonló időjárás van mint Pécelen, így semmi nem zavarta a haladásban. Eddig jelentősebb technikai hiba sem volt! 3.814 km-t tekert elindulása óta.

Közeledik!

 

 


 

 

2016. 09. 02.

Laci bácsi rendületlenül közeledik hazafelé.
Pedig az elmúlt 2 napban voltak nehézségei. Würtzburgot elhagyva furcsa hangokat hallatott a bringa. Estére kiderült a forrás. Küllő törés a hátsó keréknél. Reggel szerviz kereséssel indult a nap. Regensburgig semmi, majd ott sem vállalták a javítást. Csak a sokadik szakinak esett meg a szíve a Világutazón. Az események egy defektben folytatódtak. Útszéli javítás, tüske eltávolítás, ragasztás. A több ezer kilométert megjárt tartalék belsőről ugyanis kiderült, hogy nem jó a szelepe.
Hamarosan jött az újabb defekt, valószínűleg az előző javítás nem volt tökéletes. Sötétedés miatt tolás következett a következő kisvárosig, Osterhoferig. Reggel 9 kor nyit a felfedezett szerviz, de szállás még nem volt. Csak remélni lehet, hogy nem csillagfényes lesz a mennyezete.
Így is 290 km volt a 2 nap alatt megtett út, immár a Duna mentén. Már több mint 4 ezer van a kerekekben és a lábakban.

 

 


 


2016. 09. 03.

Ausztria!
Igen, már a szomszédban van Laci bá. Ma Linzben éjszakázik.
4300 km tekerés van a háta mögött. Mivel 5 ezer alatt nem szeretne hazaérkezni, így egy kicsi kerülőt kell beiktatni a hazai útvonalon.
A mai napon a remélt szerviz nem nyitott ki, így önerős kerékjavítás történt. A Duna mentén, mindkét parton jó kerékpárutak vannak, lehet válogatni a partok között, így ma kompot is használt.
A kerék továbbra sincs teljesen rendben, néha rá kell pumpálni.
Ilyen kis hibák nem vetik vissza a teljesítményt, ma is 162 km jött össze.

 


 2016. 09. 04.

Tulln városába érkezett Laci bácsi.
177 km után a Duna partját követve érkezett meg, hogy éjszkáját utoljára töltse el a Hazájától távol. Holnap a tervek szerint már Magyarországra érkezik. Érkezése Pécelre csak csütörtökre várható
délután fél 5-kor a Kossuth térnél. Még hiányzik egy pár km a lábából, annyira elfáradt, hogy nem tud megállni. Így még egy kis kerülőt be fog ütemezni.
Várjuk minél többen! Gyertek és együtt tisztelegjünk a teljesítményéhez.

 

 


 

 

2016. 09. 05.

Laci bá egy kicsit tekergett Bécsben. El is keveredett, de azért rátévedt az országútra. Mármint a Hegyeshalom felé vezető 10-re.
Útközben egy hatalmas, hirtelen jött vihar kapta el. Ideje sem volt menedéket keresni, még egy fa sem volt a közelben.A jókora jégeső nem kímélte. Az esőkabát alá húzódva verte a hátát. Bőrig ázva érkezett egy benzinkútra, ahol rendbe szedte magát.
Este már magyar földön egy emberes adag pörkölttel kezdte a hazai ízeket felidézni... nem volt mákos tészta. Vacsi után még Abdáig akart elmenni ami +43km.
Nem feledni, csütörtök este fél 5-kor érkezik Pécelre!

 

 


 

 

ÉRKEZÉS INFORMÁCIÓK!!!

Laci bácsi 2016. 09. 08. csütörtökön érkezik 16.30-kor a főtérre! Fogadjuk őt minél többen, ezzel is tisztelegve a teljesítménye előtt! Gyere el te is!

 


 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2021. Február 26., Péntek, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!