Hírek Helyi hírek Normál helyi Hogyan ne váljunk idős korunkra csalók áldozatává?

Hogyan ne váljunk idős korunkra csalók áldozatává?

Szépkorú családtagjaink, ismerőseink szomszédjaink fokozott figyelmet igényelnek jóindulatuk, hiszékenységük vagy pusztán a korukból adódó figyelmetlenségük miatt.
Információink szerint a Gödöllő Rendőrkapitányság illetékességi területén nem vesztett népszerűségéből a bűnelkövetők körében a hiszékeny, jóindulatú időskorúak kihasználása. Telefonon névtelenül keresik fel az idős embereket, megpróbálnak olyan információkat megtudni, ami alapján kiderül, hogy egyedül élnek, nagyon idősek így jobban kijátszhatóak.

Az ilyen beszélgetések után az információk (idős, egyedül élő) birtokában jól megtervezetten újra hívják a csalás áldozatául kiszemelt idős személyt és kisebb-nagyobb összegeket "udvarolnak ki" tőlük.  

Kérjük, ha ismeretlen személyek telefonon személyes információkat (milyen korúak, hányan élnek egy háztartásban, van-e családtagjuk, sűrűn látogatja-e a családja?) szeretnének megtudni, gondolkodás nélkül tagadják meg a válaszadást. Ha rég nem látott rokonnak adnák ki magukat és segítséget szeretnének kérni, mondják meg neki, hogy nemsokára visszahívják Őt telefonon. Forduljanak bizalommal segítségért a 112-es ingyenesen hívható telefonszámon a Rendőrség kollégáihoz, valamint hívjanak fel egy közeli rokont, aki segíthet ellenőrizni, hogy valós-e a telefonhívó személy és valós-e a segítség kérés.

Továbbiakban kérjük, hogy minden időskorú ismerősüket, rokonukat tájékoztassák, hogy Ők is áldozatai lehetnek az ilyen vagy ehhez hasonló bűncselekményeknek.

FIGYELJÜNK EGYMÁSRA, FIGYELJÜNK AZ IDŐSEKRE

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!