Polgármester válaszol "Elsöprő fölényként értékelem" - interjú Szöllősi Ferenccel

"Elsöprő fölényként értékelem" - interjú Szöllősi Ferenccel

Egyben ígéretet kaptunk, hogy legalább havonta egyszer rendelkezésünkre áll egy-egy rövid interjú erejéig.

Az önkormányzati választásokon csapatának minden tagja bekerült a testületbe, Önt pedig polgármesterré választották. Hogy értékeli a választási eredményt? Minek tudja be a sikeres szereplést?

Először is szeretném megköszönni a bizalmat és a segítséget, a támogató szavazatokat. Elsöprő fölényként értékelem az eredményt. A siker egyébként elsősorban az ellenfelek „munkájának” tudható be, akik saját hitelüket ásták alá. Mi csak két szórólapot adtunk ki, míg a többiek mindenféle szórólappal kampányoltak. Még nagyobb eredmény azonban, hogy valamennyien bejutottunk, mert így nem kényszerülünk előnytelen kompromisszumok megkötésére.

Meg kell mondanom, hogy ha társaim nem kerülnek többségbe a testületben, elképzelhetetlenül nehézzé vált volna  a polgármesteri munka.

Mik történtek az elmúlt napokban? A pécelinfo.hu fórumán indultak találgatások a Vízmű Kft. azonnali átvilágításáról. Történt valami megválasztása óta a Vízmű Kft-ben?

Megpróbáltam elérni, hogy a Vízmű Kft vezetőjének tevékenységét állítsák meg hivatalos beiktatásomig, a jelenlegi vezetés azonban ebben nem volt partner.Már felkértünk  egy profi átvilágító céget, hogy nézze át a Vízmű működését és a város gazdálkodását is. Ennek elõkészületi munkáin már túljutottunk.

A pécelinfo.hu-hoz is eljuttatott közleményben Kuszák Róbert, a Fidesz jelöltje, azt mondja, hogy megvezették a választókat. A Fidesz feloszlatásáról szóló - állítása szerint - téves híresztelések miatt egyébként feljelentést is tett. Mit szól Kuszák úr állításához?

A kérdést úgy gondolom a Területi Választási Bizottság tegnap lezárta, amikor formai okokra hivatkozva elutasította Kuszák úr beadványát. Kuszák egyébként zavaros utalásokat tesz a közleményében a választási anomáliákról. De érdemes elgondolkodni azon, hogy kinek lehetett meg az ominózus belső dokumentum, valamint  ki tudhatta a terjesztőn kívül, hogy az 5000 példányban jelent meg. Ezt a számot maga Kuszák Úr említi meg a mindenkihez eljuttatott rendőrségi feljelentésében. Szerintem vannak Ők olyan rafináltak, hogy készültek egy "B" tervvel is. Azt gondolom azonban, hogy ez volt az utolsó eset amikor hajlandó vagyok foglalkozni a választás körüli hercehurcával. Tovább kell lépni, és az előttünk álló feladatokra koncentrálni.

A testület négy tag kivételével lecserélődött. Mint ismeretes Ön a vállalkozói körből érkezett. Kikre fog számítani polgármestersége alatt? Kik fogják "szakértőként" támogatni Önt és csapatát a bürokrácia útvesztőiben?

Nem indultam volna neki a választásnak, ha nem lenne megfelelő háttérbázisom. Rendelkezésemre állnak a megfelelő szakemberek. Egy fontos dolgot viszont mindenképpen el akarok mondani ezzel kapcsolatban. Úgy érzem a péceli értelmiség visszahúzódott a csigaházba az elmúlt években. Nem vagyok polihisztor, vállalkozóként nem szeretnék egyedül dönteni környezetvédelmi vagy egészségügyi kérdésekben. Tudjuk mit szeretnénk, ehhez szükségünk van a városban élők szakértelmére. Kérem tehát az emberek segítségét: aki hajlandó és tud is tenni a városért és vannak elképzelései az vegye fel velem a kapcsolatot. A cél, hogy az itt élők jóérzését javítván, Őket  lehetőség szerint bevonva oldjuk meg a  problémákat.

A bizottságok összetételét nagyrészt letisztáztuk tegnap, hiszen az alakuló ülésen már meg kell nevezni ezek tagjait is. A „régiek” jószándékú  együttműködését is örömmel vesszük.

Információink szerint az egyik alpolgármestere Fazekas Barna, megválasztott képviselő lesz, míg Füzesi József társadalmi megbízottként lájta el átmenetileg ezt a feladatot. Pontosan miben számít az ő segítségükre?

Igen, valóban kettőjük munkájára nagyban számítok. Barna a szolgáltató város koncepciójának kialakításában vállal jelentős szerepet. Füzesi József sikeres üzletember, jártas a szerződéskötésekben, rá hárul az elmúlt négy év szerződéseinek átvizsgálása. Feladatát egyébként társadalmi megbízottként látja el. Ez azt jelenti, hogy fizetést nem kap, nem úgy, mint a korábbi ciklus társadalmi megbízottjai. 

Önt képviselőnek és polgármesternek is megválasztották. A vonatkozó jogszabályok szerint csak egy szavazata lehet a testületben, vagy visszalép és időközi választásokat írnak ki az 5. választókerületben. Lehet számítani időközi választásra?

Nem.

Mikor lesz az alakuló ülés? Mik lesznek az első lépések?

Október 12-én lesz az átadás-átvétel, október 15-én 17 órakor pedig a nyilvános alakuló ülés és beiktatás a Katasztrófavédelmi Központban.

Olvasóinknak is lehetőséget adtunk kérdések beküldésére. Egyik olvasónk kérdezi, hogy mik a tervek a Művelődési házzal? Vannak-e konkrét elképzelések?

Véleményem szerint Pécelen a kulturális élet megült. A Művelődési Ház kihasználtsága nagyon rossz hatásfokú. Tervezzük, hogy megpályáztatjuk a Művelődési Ház vezetői pozícióját és aki a legjobb koncepciót adja le, az nyer.

Egy másik olvasónk a József Attila utcára eső nagy forgalom csillapításával kapcsolatos elképzelésekről érdeklődne. Lesznek-e fekvő rendőrök?

Tervezzük a Csatári tehermentesítést – ez egyébként a választási programomban is szerepelt. A Maglódi útra nyitnánk egy új utat. Fontos még egy egységes forgalomszabályozási terv elkészítése: jobbkezes utcák következetes alkalmazása, lakópihenő övezet táblák kihelyezése, fix sebességmérők telepítése. Személy szerint nem vagyok híve a fekvőrendőrök kihelyezésének – vannak hatékonyabb forgalomszabályozási eszközök is.

A Csunya-árok feltöltése szintén izgatja a fantáziákat. Ebben milyen lépésre lehet számítani?

Illés Zoltánt (jelenleg környezetvédelmi államtitkár- szerk.) már hetekkel ezelőtt megkerestem  a Csúnya-árok és a  szemétbánya ügyében. A kérdéssel tudomásom szerint helyettes államtitkár foglalkozik. A Csunya-árok egy természetes vízmosás, nem szeretnénk, hogy egy szemétdombra épülő újabb lakópark jelenjen meg azon a területen. Támogatom azokat az elképzeléseket, amelyek egy, a szabadidő kulturált eltöltésére alkalmas  parkot alakítanának ki a területen. A terület felszabadítása önkormányzati feladat lenne, de vállalkozói összefogással lehetne megvalósítani.

Végül: közmeghallgatás mikor várható?

Közmeghallgatásnak akkor van értelme, ha már van mit mondani. A városgazdálkodási vizsgálatokat elkezdjük és ha vannak érdemi eredmények, arról azonnal beszámolunk.
A helyi médiát is aktívan be szeretnénk vonni a tájékoztatásba. A város tv-t újra indítjuk és ott lesz a testületi üléseken is.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!