Programok Egyéb programok Mit öröklünk és mit nem? - előadás

Mit öröklünk és mit nem? - előadás

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság/Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja kedves családjával együtt 2017. március 7-én (kedd) 18 órai kezdettel Dr. Falus András előadására.Előadásának címe: Mit öröklünk és mit nem?

 

Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház, Pécel, Isaszegi út 3.

Dr. Falus András a Semmelweis Egyetem egyetemi tanára, a Genetikai-, Sejt és Immunbiológiai Intézet igazgatója, az MTA rendes tagja, tudományos munkáját – többek között – Széchenyi-, Neumann-, J.B. West Award- és Semmelweis díjjal ismerték el. Azon tudósok közé tartozik, akik a legmagasabb szintű tudományt is képesek közérthetően tolmácsolni, fontosnak tartja az ismeretterjesztést, a nagyközönséggel folytatott dialógust. („Az év ismeretterjesztő tudósa” díjat 2000-ben kapta meg.)


Fő kutatási területe az immungenomika és a bioinformatika. Újabban az epigenetikai valamint mikro RNS-ek szabályozási mechanizmusok és a génhálózatok működése felé fordult a figyelme. Külföldi tanulmányútjai során dolgozott a dániai Odense Egyetemen (1980-81), a bostoni Harvard Orvosegyetemen (1984-86) és az Osakai Egyetemen (1989), valamint Bernben (1991). Falus András rendezte az első Immungenetikai Világkongresszust (2004) és az első Nemzetközi Immuninformatikai (Immunomikai) konferenciát  (2006) is. Alapító tagja a Nemzetközi Immunomikai Társaságnak. Kilenc tudományos könyvet és 23 könyvfejezetet írt és szerkesztett, ezek többek között a Springer, Karger, John Wiley & Sons és a Landes kiadó gondozásában jelentek meg.

Az előadás utáni eszmecsere a téma aktualitása miatt is izgalmasnak ígérkezik.
Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat!

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2021. Február 28., Vasárnap, Elemér napja van. Holnap Albin napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés