Programok Egyéb programok Kulin Ferenc előadása Pécelen

Kulin Ferenc előadása Pécelen

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság / Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja 2019. január 29-én (kedd) tartandó összejövetelére. Vendégünk: Kulin Ferenc József Attila-díjas kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár.



Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház (Pécel, Isaszegi út 3.), kezdete 18 óra.

Előadásának címe: Forradalom helyett

Kulin Ferenc 2018-ban megjelent könyve a magyarországi rendszerváltás történetét idézi fel egy olyan szerző nézőpontjából, aki az MDF lakiteleki alakulásától kezdve a harmadik parlamenti ciklus végéig aktív szereplője és kommentátora volt az eseményeknek. Esszéiben és tanulmányaiban felvillantja a sorsfordító pillanatokat rögzítő személyes élményeit is, de elsősorban a pártpolitikai ütközetek társadalomszerkezeti hátterére, eszmetörténeti mozgatórugóira és világpolitikai összefüggéseire irányítja az olvasó figyelmét.

Nyilvánvaló, hogy a könyvből kiindulva a szerzővel együtt izgalmas kérdéseken töprenghetünk: vajon a változás világpolitikai keretei eleve meghatározták hazánk társadalmi-politikai mozgásának irányát, vagy lehetőségeink lettek volna többre, másra? S vajon lehet-e a tanulságok birtokában kedvezőbb esélyekkel új fejezetet nyitni kultúrpolitikában, társadalompolitikában, nemzetpolitikában?

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés