Hírek Helyi hírek Normál helyi A Pest Megyei Közgyűlés is beszállt az egyeztetésekbe

A Pest Megyei Közgyűlés is beszállt az egyeztetésekbe

Tovább folynak az egyeztetések az agglomerációs járatok üzemeltetéséről. Az elmúlt hetekben Tarlós Istvánnak "sikerült már tisztáznia a helyzetet", most Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke adott ki bizakodó hangvételű közleményt.

Az érintett önkormányzatok és a közlekedési társaságok egyeztetést még január elején kezdeményezte a törökbálinti polgármester. A polgármesterek közti levelezésbe időközben bekapcsolódott a Megyei Közgyűlés elnöke is. Az egyeztetés szervezését a megye át is vette az elmúlt napokban.

A múlt heti megbeszélésén mind a kilenc érintett település vezetői, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Volánbusz Zrt.,  Budapesti Közlekedési Központ, Budapest Főváros Önkormányzata és Pest Megye önkormányzata vett részt.

A kiadott közlemény szerint Pest Megye Önkormányzata felvállalta a közvetítői szerepet. "A települések a minisztériumtól garanciát kértek arra, hogy a jelenlegi szolgáltatás minőségében (útvonalak, menetrend, tarifa) ne csökkenjen a szolgáltató váltás miatt." - fogalmaz a közlemény.

"A minisztérium részéről, dr. Kerékgyártó János főosztályvezető kijelentette, hogy a jelenlegi önkormányzati hozzájárulások mellett nem fog változni a tarifa és a vonalrendszer, illetve megmaradnak az érintett településeken az éjszakai járatok is. Abban minden fél egyetértett, hogy a szolgáltató váltásnak úgy kell lezajlania, hogy az az utazóközönség számára észrevétlen legyen. A résztvevők megegyeztek abban, hogy az elkövetkező hetekben Szűcs Lajos, Csenger-Zalán Zsolt és György István országgyűlési képviselők politikai egyeztetést kezdenek a minisztériummal, és a jelenlegi körben folytatják a megbeszéléseket." - olvasható a közleményben.

Korábbi írásaink a témában:

- Tarlós: sikerült tisztázni a helyzetet

- Sok morcos ember a 169-es miatt

- A BKK visszavág: tülekedés a buszok körül

- A Volánbusz veheti át a 169-es járatot

- A Budakeszi önkormányzat sem tudott a busz-váltásról

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!