Hírek Helyi hírek népszerű Iskolák bemutatkozása - frissítve

Iskolák bemutatkozása - frissítve

Az iskolai beiratkozás apropóján megkerestük a péceli általános iskolákat, hogy lehetőséget biztosítsunk a bemutatkozásra. Az alábbiakban a Szent Erzsébettől, a Petőfi Általános Iskolától és a Szemerétől kapott anyagokat olvashatják.

 

 

 

Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola felújított szaktantermekkel, könyvtárral és olvasóteremmel valamint európai szintű tornateremmel bővített épülettel várja a leendő első osztályosokat. Kiemelten foglalkoznak: idegen nyelv és informatika oktatással, tehetséggondozással, művészeti oktatással.

Thumbnail

Bővebb információ az iskoláról: http://www.szerzsebet.sulinet.hu/

Petőfi Általános Iskola

A Petőfiben két első osztályt indítanának, szükség esetén lenne hely harmadiknak is - tájékoztatott az iskola igazgatója. A fenntartó a 26-os osztálylétszámok elérését tűzte ki célul. A leendő elsősökkel keddenként délután 4 és 5 óra között már ismerkednek a leendő tanító nénik játékos foglalkozások keretében. A foglalkozások célja az óvoda és iskola közti átmenet megkönnyítése minden lehetséges szempontból. Beiratkozás előtt nyílt napon lehet további információkat szerezni az iskolánkról, ennek tervezett időpontja április 8. Tervezzük, hogy pozitív fogadtatás esetén – kellő számú érdeklődő – ének tagozatos csoportot/osztályt indítunk. Célunk, hogy a zenében rejlő komplex fejlesztési lehetőségeket minél többek számára elérhetővé tegyük, tehát nem feltétlenül zenészeket szeretnénk nevelni. Ezért fűzünk nagy reményeket az elképzelésünkhöz.

Iskolánk a művészeti neveléssel szeretne kiemelten foglalkozni, ezért kínálunk a gyerekeknek még néptánc, népi játékok és kézműves foglalkozásokon való részvételi lehetőséget.

Az iskolánk iránt érdeklődőket várjuk személyesen, a 28-547-201-es telefonszámon, valamint honlapunkon: www.petofisuli.hu

Szemere Pál Általános Iskola

Gyüre Páltól, az iskolai igazgatójától a következő információkat kaptuk: A Szemere Pál Általános Iskolában 3 első osztály indítását tervezzük. Elsőseink heti egy órában tanulnak angol vagy német nyelvet, valamint évfolyam szinten indítunk 3 tehetséggondozó foglalkozást, amelyek közül egyet választhat a gyermek:

1. matematika, informatika
2. anyanyelv, kommunikáció
3. testnevelés, sport

Februárban elkezdődtek az előkészítő foglalkozások a nagycsoportos óvodások számára. Szerdánként 16:00-17:00 óráig nemcsak a gyermekeknek készültünk programokkal, hanem a szülőknek is tartunk előadásokat. Eddig sok hasznos információval látta el a résztvevőket a védőnő, a logopédus, a fejlesztőpedagógus, megismerkedhettek iskolánk igazgatójával, a nyelvtanárokkal és a leendő első osztályos tanító nénikkel. Március 16-án, 23-án és 30-án nyílt nap lesz az előkészítőn, amelyre szeretettel várjuk nemcsak az előkészítőseink szüleit, hanem minden kedves szülőt, akinek leendő első osztályos gyermeke van.

Részletes információ az iskola honlapján található, www.szemere-iskola.hu, valamint telefonon a 28 547 790-es számon Vanyekné Holló Csilla igazgatóhelyettestől és Szabó Szilvia igazgatói titkártól kérhető.

További információ a beiratkozás időpontjáról

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Július 05., Péntek, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!